Празник събра родители и деца от село Вардун в седмицата на бащата

06:59, 13 ное 15 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Родители и деца се забавляваха рамо до рамо по време на празник в училището в търговищкото село Вардун. Повод беше Седмицата на бащата, която отбелязваме между 9 и 15 ноември. Събитието бе организирано от Клуба на нестопанските организации в партньорство с училището.

За децата и техните родители бяха организирани различни състезателни игри с топки и обръчи, надбягвания, дърпане на въже и др. Тази година кампанията минава под надслов „Баща за пример”, затова малчуганите имаха за задача да си представят идеалният татко, като го описаха като този, който ги „възпитава, грижи се за тях и им е за пример в живота.” Най- добрият татко децата нарисуваха и с цветни моливи и флумастри. През всички игри те бяха подкрепяни от своите родители, които ги окуражаваха и се забавляваха редом с тях.

„Седмицата на бащата” е в рамките на националната кампания „Да бъдеш Баща”, част от международна кампания MenCare – a global fatherhood campaign. Тя се провежда в над 20 страни от 5 континента. Целта  е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители с оглед на пълноценно развитие на децата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама