Хотел в Слънчев бряг, свързван с ВИС 2, излиза на търг за 6,5 млн. лв.

07:33, 13 ное 15 25 834 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хотел „Полюси“ в Слънчев бряг, собственост на едноименното еднолично акционерно дружество, е обявен за публична продан с начална цена от 6 500 017.50 лв., показа справка на Topnovni.bg. Частният съдебен изпълнител Ивелина Божилова го дава на търг за удовлетворяване вземането на взискателя „Юротрейд“ ЕООД.

Хотелът се намира в северната част на Слънчев бряг, на около 250 м от плажа. Състои се от две крила и голям вътрешен двор. Пететажният комплекс разполага с капацитет от 400 места, предлага общо 64 двойни стаи и 66 апартамента. В хотела има открит басейн, детски басейн, фитнес зала, сауна, масажно студио, ресторант, нощен бар, билярд.

Срокът на продажбата е от днес, 13 ноември, до 14 декември тази година. Наддавателните предложения се подават в Районен съд – Несебър.

Това не е първи опит да се продаде хотелът. Още през 2010 г. той излезе на тезгяха по искане на Райфайзенбанк, към която дружеството е имало финансови задължения в размер на близо 3 млн. лв.

По онова време компанията „Полюси“ е собственост на хотелиера Валери Кръстев, за когото се твърди, че е управлявал собствеността на групировката ВИС 2 в Слънчев бряг. Преди години той е притежавал чрез други свои фирми и хотелите „Свежест“ и „Калофер“, но ги е продал в периода между 2002 и 2005 г.

Сайтът „Биволъ“ пише, че от 2014 г. „Полюси“ е собственост на „Морeн Лимитед“ – офшорка, регистрирана на Сейшелите, за чийто едноличен собственик се е обявил официално руският гражданин Ануар Мунла. „Морен Лимитед“ купува фирмата през август 2014 от Валери Кръстев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама