Старозагорската палата е сред водещите в системата на БТПП

08:19, 13 ное 15 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Старозагорската палата е сред водещите в системата на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), всяка година тя е в първата тройка. По комуникации, европейска интеграция и европейско проектиране Старозагорската палата е трайно водеща”, каза в Стара Загора Цветан Симеонов, председател на БТПП.  

Той участва в церемонията по отбелязването на 120 години от основаването на БТПП и 25 години от създаването на Единната система на Търговско-промишлените палати/камари у нас, която се проведе в Регионалния исторически музей.

Симеонов припомни и постиженията през тази година като обновен регистър и дигитални сертификати, както и обновяване на мобилното приложение „БГ баркод”. „Ние се борим не за налагане на данъци за храни, а за информиран избор на гражданите. Нямаме друго право на съществуване, освен в името на българския бизнес  и създаването на по-добра икономическа среда”, допълни Симеонов.

Общо 28 са активно работещите регионални структури на БТПП, в които членуват над 53 000 фирми и над 100 браншови организации, съобщи в привествието си към гостите домакинът Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора. По думите му Палатата в Града на липите вече 25 години е достоен член с висок национален и международен авторитет.

 „Палатите са независими и пазят своята независимост”, подчерта Анри Мaлос, досегашен председател и настоящ член на Европейския икономически и социален съвет. Той разказа, че първата палата във Франция е създадена преди 520 години в Марсилия и дори кралят се страхувал от нейната политическа независимост. „Вие сте коректив на всички правителства в името на подобряването на бизнес средата и за растеж. Признанията доказват, че Вашият път е правилен”, каза областният управител инж. Георги Ранов.

Олег Стоилов връчи награди на партньори на Старозагорската търговско-промишлена палата и благодари за ползотворното сътрудничество през годините.

Пред гостите бе представено и видеопослание за Национална дарителска кампания за възстановяване на къщата на Иван Грозев, първият председател на Софийската търговско-индустриална камара (днес Българска търговско-промишлена палата) в Карлово и превръщането й в музей.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама