Еврокомисарят по образование е на посещение у нас

08:31, 13 ное 15 / Политика 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейският комисар за образование, култура, младеж и спорт Тибор Наврачич ще посети България на 13 ноември. Това съобщиха от Представителството на ЕК в България Той ще участва в годишната конференция "Образование 2015", която се организира от Фондация "Заедно в час", Европейската комисия и Световната банка от 9:30 ч. в хотел "Маринела" в София.

В рамките на визитата си комисар Наврачич ще се срещне с министър-председателя Бойко Борисов, с вицепремиера Меглена Кунева, с министрите на образованието проф. Тодор Танев и на спорта Красен Кралев и с кмета на София Йорданка Фандъкова. Европейският комисар ще разговаря и с народни представители от парламентарните комисии по образование и наука, за децата, младежта и спорта и по култура и медии.

В зала 9 на НДК комисар Наврачич ще отговоря на въпросите на граждани в Граждански диалог, който ще се проведе от 16:30 до 18:00 часа. Публичната дискусия е отворена за всички граждани, които искат да чуят лично позициите на европейския комисар по важните политики, за които той отговаря, както и да споделят възгледите си за бъдещето на Европа.

Регистрацията за участие може да бъде направена на интернет страницата на събитието http://ec.europa.eu/citizens-dialogues/bulgaria/sofia2/index_bg.htm.

Въпроси и мнения могат да се изпращат в социалните мрежи с хаштаг #EUdialogues, както и на Фейсбук страницата на събитието https://www.facebook.com/events/1556820257900882/.

Партньор на комисаря Наврачич в разговора с гражданите ще бъде депутатът в Европейския парламент Ева Паунова (ЕНП).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама