Фандъкова намекна за промени в екипа си

08:55, 13 ное 15 / Политика 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новоизбраният кмет на София Йорданка Фандъкова заяви, че е възможно да направи промени в своя екип. Какви точно обаче - тя не уточни. Очаква се това да стане ясно през следващата седмица. Голямо недоволство сред граждани и представители на други партии нееднократно е имало срещу главния архитект Петър Диков.

Във връзка с бюджета на Столична община за 2016 г. Фандъкова заяви, че плановете и проектите на общината винаги са били реалистични. „Нашите проекти са обезпечени с финансиране, въпросът е да преценим доколко и кои могат да бъдат изпълнени през 2016 г. Очаквам да няма сериозна промяна в бюджета, разбира се, знаете, че включваме в него и средства от оперативните програми, така че бюджетът ще зависи от това кои проекти и програми ще бъдат отворени през следващата година”, каза още тя пред БНТ.

Фандъкова поясни, че най-големият проект е този за метрото. „Започваме до края на годината изграждането на нови 7 станции от третата линия на метрото. Вече фирмите, които са избрани, се подготвят за това. Веднага след подписването на договора по оперативната програма, ще започне работа по тези метростанции”, уточни тя. Фандъкова посочи също, че до края на годината ще започне изграждането на бул. „бул. Акад. Иван Евстатиев Гешов” и бул. „България” допълни, че Столична община ще работи и по ремонтите на вътрешнокварталните улици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама