Звездите на българския бокс идват в Плевен следващата седмица

08:57, 13 ное 15 / Спорт 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-силните боксьори на България идват в Плевен за I кръг от Държавния лично – отборен шампионат за мъже и Купа България, които ще се проведат от 17 до 21 ноември. Очаква се на ринга да се качат световният шампион Детелин Далаклиев, европейският шампион Даниел Асенов – Тайсъна, носителят на купа „Странджа“ Симеон Чамов, медалистът от ЕП Тинко Банабаков, призьорът от международни първенства Радослав Пантелеев.

Това съобщи за Топновини старши-треньорът на БК „Спаратк – Плевен“ Георги Тончев и уточни, че надпреварата ще се проведе във волейболната зала на комплекс „Спартак“, а официалното откриване е насрочено за 16:00 часа във вторник. Ще участват отбори от цялата страна, ще мерят сили повече от 150 боксьори.

„Труден турнир с много оспорвани мачове. Надяваме се, че ще се представим добре и ще защитим традициите на отбора по бокс на „Спартак – Плевен“. Не трябва да забравяме, че бяхме наказани с лишаване от домакинство за последните две години и сега подновяваме участието си“, коментира Георги Тончев.

По предварителна информация, боксов клуб „Мизия“ с президент Александър Владимиров също ще излъчи свои състезатели. Файтърите на „Скорпион“ обаче няма да участват, тъй като се подготвят за международен турнир през декември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама