Сидеров и Чуколов влизат в ареста във вторник (обновена)

10:24, 13 ное 15 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във вторник, 17 ноември, председателят на "Атака" Волен Сидеров и неговия заместник Десислав Чуколов са призовани да се явят в столичното следствие и да бъдат задържани, каза самият Сидеров преди заседанието на друго дело срещу него - за хулигански прояви във Варна от началото на миналата година.

В сряда парламентът разреши задържането на двамата заради нахлуването им в НАТФИЗ. 

Той отново нападна главния прокурор Сотир Цацаров, като го заподозря в "атака" срещу него. "Цацаров не е голяма работа и не трябва да стои начело на прокуратурата. Това е отмъстителна атака срещу мен заради промени в Конституцията, които намаляват мандата на главния прокурор и въвеждат възможност депутатите да го отзоват", каза Сидеров.

Председателят на "Атака" заяви, че ще иска ново разпитване на свидетелите от миналото заседание, защото не е присъствал. Тогава той си тръгна, защото час и половина не бе определена зала. "Ако съдията не изпълни това искане, ще искаме отвод", каза Сидеров.

В последствие обаче председателят на "Атака" не спази обещанието си и отвод не бе поискан. На самото заседание бяха разпитвани свидетели, сред които няколко атакисти и двама полицаи, които не са присъствали на кавгата. Депутатите от партията на Сидеров дадоха много сходни показания и обясниха, че са били предизвикани от полицая Костадин Колев и неговия баща. Следващото заседание, на което отново ще бъдат разпитвани свидетели, ще е на 17 декември т.г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама