Зачестиха ало измамите в Търговище

10:37, 13 ное 15 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зачестиха опитите за телефонни измами в Търговище, информираха от Областната дирекция на МВР. От там уточниха, че обажданията са насочени към домашните телефони на възрастни хора. Измамниците действат по познатите схеми – “спешна нужда от пари за лечение на близък”, “авансово плащане по предстояща търговска сделка с гарантирано голяма печалба”, “заплащане на климатици” и т.н.

 В края на миналия месец полицията задържа 29 годишен мъж, който измамил възрастна жена от Търговище и под предлог, че ще й продаде бяла техника успял да я завлече с 3 хиляди лева.

Десет дни след това отново възрастна жена, но този път от Попово стана жертва на крупна измама телефонна измама. Мъж се представил за нейн близък и я излъгал, ч спешно му трябват пари за закупуване на климатици. Така бабата се разделила с 6 хиляди лева. В същия капан попадна и друга жена от Попово, която даде на измамниците 2 500 лева.

 Престъпниците са изобретателни и често променят сюжета на измамата, предупредха от полицията и напомниха на всички граждани да не правят плащания под какъвто и да било предлог, след поискана сума по телефонен разговор.

„Никога не давайте пари на непознати. Бъдете внимателни и не се предоверявайте”, апелираха органите на реда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама