Над 70 управленски, дипломатически, академични и бизнес институции поздравиха РУ за 70-годишнината му

11:38, 13 ное 15 25 225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кръгла маса с почетните доктори постави специален акцент в честването за 70-тия рожден ден на Русенския университет. Професор Митю Кънев, проф. Атанас Митков, акад. Иван Радев, Соня Рув-Увалиева, д-р Рейнхард Бауермайстер, проф. Самуел Рефетов, проф. Владимир Крочко, проф. Валентин Недефф, проф. Артур Шпеер бяха дълбоко развълнувани от чудесната презентация, която припомни мигове от тяхното удостояване с почетната титла „Doctor Honoris Causa”. Презентацията представи всички удостоени с най-високото академично признание, информираха от русенската алма матер.

В словото при откриването на срещата ректорът, чл.-кор. проф. Христо Белоев, специално благодари на всеки от тях за активното сътрудничество с Русенския университет, за помощта и подкрепата в научно-изследователските инициативи, за разширяването на сътрудничеството с академичните и културните организации. В протеклите неформални разговори след това всеки от високите гости сподели положителните впечатления от развитието и визията си за бъдещето на русенското висше училище.

Веднага след срещата почетните доктори се включиха в специалния прием Ректора, на който той прие над 70 поздравителни адреса и подаръци от управленски, дипломатически, академични и бизнес институции, както и от средни училища. Сред тях бяха Посолството на Индонезия в България, Института „Конфуций“ и Посолството на Китайската народна република, Посолството на държавата Палестина, Посолството на Украйна, Дипломатическата мисия на Република Казахстан.

Поздравителни адреси бяха връчени от Министерството на образованието и науката, Националната агенция за оценяване и акредитация, Министерството на здравеопазването, Министерството на туризма, Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Над 50 адреса и подаръци получи ректорът само от български и чуждестранни университети.

Освен поздравленията и адресите чл.-кор. проф. Христо Белоев получи Почетен знак за заслуги към БАН, Плакет на Дипломатическия институт към МВнР, а Националният браншов синдикат „Висше образование и наука“ при КНСБ обяви, че ще бъде отличен с приза „Ректор на 2015 г.“ на специална церемония в София.

Всички институции, поднесли поздравления, получиха от ректора Юбилеен плакет на Русенския университет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама