Двама варненци олекнаха с над 8 бона след телефонни измами

11:54, 13 ное 15 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама варненци са станали поредни жертви на телефонни измами, съобщиха от пресцентъра на полицията. Случките са се разиграли в четвъртък, 12 ноември. 

75-годишен мъж е подал сигнал до органите на реда, че на домашния му телефон  е позвънило непознато лице, което се представило за доктор. Мнимият лекар му съобщил, че зет му е пострадал при пътно – транспортно произшествие и е в тежко състояние, което налага спешна операция, за която е необходимо да се заплати определена сума пари. Възрастният мъж се подвел по приказките на измамника и предал сумата от 7200 лв. на непознат мъж пред дома си.

Същия ден в полицията е подаден сигнал за още една телефонна измама. 87-годишен варненец е въведен в заблуждение пак от мним доктор, който му казал, че внукът му е пострадал в катастрофа и е в тежко състояние, което налага спешна операция, за която е необходимо да се заплати определена сума пари. 

Варненцът предал 1200 лв. на непознат мъж, хвърляйки плика с парите от терасата. 

По двата случая са образувани досъдебни производства. Материалите са докладвани на дежурни прокурори от Районна прокуратура – Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама