Възрастни русенки "изгоряха" с над 8 000 лв.

12:14, 13 ное 15 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два сигнала за измами разследва полицията в Русе, съобщиха днес от Областната дирекция на МВР. Възрастни жени от Русе са дали суми от 6 000 и 2 400 лева на измамниците вчера.

Според разказа на 73-годишна русенка вчера сутринта на домашния й телефон се е обадил мъж, който се представил за посланик в гр. София и е заявил, че синът й, който живее в чужбина е пострадал при инцидент и се нуждае от скъпо струващо лечение и операция. Обаждащият се разяснил, че лечението в другата страна ще започне само ако се потвърди, че са внесени някакви пари в България.

В крайна сметка жената предала сумата от 6 000 лв. на изпратен в дома й мъж, който е “щял да ги занесе” в Здравната каса в Русе, откъдето да потвърдят за вноската. Впоследствие потърпевшата е разбрала, че е станала жертва на измама и е сигнализирала в полицията.

Случаят е документиран и е заведено досъдебно производство. Разследва се от Второ РУ.

В другия случай потърпевша е била 72-годишна жена от Русе, на която се е обадил мъж, представил се за лекар. Той й съобщил, че синът й е пострадал при инцидент, заради което се нуждае от скъпа медицинска интервенция. В този случай русенката е предала сумата от 2 400 лева, на мъж, представил се от Здравната каса в Плевен. Той поискал от нея да изтегли още пари от банката, които също да му даде по-късно, но до предаване на следваща сума не се е стигнало, тъй като жената се е усетила навреме.

По този случай също е заведено дознание във Второ РУ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама