Смениха борда на директорите на шуменската болница

12:25, 13 ное 15 25 938 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бордът на директорите на Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен бе сменен. Това стана днес на Общо събрание на лечебното заведение, свикано от министерството на здравеопазването, което притежава най-голям брой акции в лечебното заведение.

Новите членовете на Съвета на директорите на МБАЛ Шумен са: д-р Атанас Атанасов – лекар в болницата в Нови пазар, д-р Лиляна Куздова – лекар в неонатологично отделение в шуменската болница и Елка Христанова – представител на министерството на здравеопазването.

Те сменят досегашните членове д-р Юлия Димитрова, която бе изпълнителен директор на болницата, председателя на досегашния борд Ваня Величкова – представител на министерството и д-р Юлиян Бозов.

На свое заседание новите членове на борда трябва да изберат директор на съвета и изпълнителен директор на шуменската болница. Кога ще стане това все още не е ясно.

На Общото събрание са присъствали и са гласували представителят на държавата в лицето на Кирил Кирилов, кметът на община Нови пазар Ивайло Камаджиев, представител на община Каспичан и представител на община Никола Козлево, които са правилно  упълномощени да дадат вот на заседанието на Общото събрание. Те са събрали необходимия кворум от 2/3.

Община Каспичан е гласувала “въздържал се”, останалите са гласували “за” смяна на борда.

Представителят на община Шумен д-р Обретенов само е присъствал на събранието, защото той не е упълномощен от новия Общински съвет в Шумен.

 “Някои хора нямат интерес болницата да се управлява от независимо лице. Не съм удобна нито на някоя политическа клика, нито на Здравната каса”, каза след Общото събрания досегашният директор на болницата д-р Юлия Димитрова.

“Хора като мен няма как да бъдат толерирани. Аз се боря за тази болница. Приходите ни преди три години малко, бяхме с бюджет бе около 700-750  хил. лв., което е недопустимо за една болница. Ограничаваха ни дейността, за да не бъдем конкуренти. Сега работим по клинични пътеки с над 900 хил. лв., а допълнително хемодиализа, процедури по интензивно лечение и още други дейности, които дърпат напред финансово болницата, за да може и работещите и лекуващите се да са доволни. Това не е угодно на Здравната каса. Мога да кажа, че шуменската болница и тази във Велики Преслав са притискани силно”, допълни д-р Димитрова.

Тя обясни, че болницата е в стабилно финансово състояние и няма задължения към никой.

“Изпитвам съжаление, че се подхожда така с една болница, която работи независимо. Не мисля, че в областните болници трябва да има натиск и лично отношение. Не съжалявам за дните, които съм прекарал в болницата и съм доволна, че съм отстоявала позициите на болницата. Доволна съм, че досега политиците не са се месили в нашата работа”, завърши д-р Димитрова.

Д-р Юлия Димитрова бе изпълнителен директор на МБАЛ-Шумен от 2012 година досега. Преди това бе заместник-директор на лечебното заведение и началник на отделението по физиотерапия и рехабилитация в болницата.

При приключване на сегашния си мандат д-р Димитрова бе категорична, че няма да остане на работа в шуменската болница.

През юли тази година отново имаше промяна в състава на борда на директорите на МБАЛ-Шумен. Тогава на мястото на д-р Бозов в съвета влезе д-р Атанасов. Тогава промяната не бе осъществена, заради обжалване на решението от страна на община Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама