Фестивал на китайското кино и култура в Русенския университет

12:34, 13 ное 15 / Култура 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фестивал на китайското кино и култура започва днес в Канев център. Това е съвместна инициатива на Институт „Конфуций“-София и Русенски университет „Ангел Кънчев“.

На официалното откриване на фестивала в 17 часа се очаква да присъстват директорът на Секция „Образование“ към Посолството на Китайската народна република в България Yuan Jigang, директорите на Институт „Конфуций“ от китайска и българска страна проф. Ge Zhiqiang и Аксиния Колева, ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, академичното ръководство на университета, много гости от академичната общност и град Русе.

Фестивалът ще започне с кунгфу и тайцзи демонстрации, чаена церемония, изложба на традиционно китайско изкуство, калиграфия, дегустация на китайска храна и други изненади.

В седмицата от 13 до 18 ноември 2015 г. в Канев център ще бъдат показани китайски филми, сред които "Острието на дракона" с Джеки Чан, "Онази планина, онзи човек, онова куче", "Голямото земетресение в Таншан", "Спокойните камъни Мани и Цин Хун", и "Догадките на Ли Ми".

От русенската алма матер съобщиха, че изключителен принос за организацията на фестивала има Хонг Хайдзю - китайска преподавателка в катедра „Европеистика и международни отношения“ на Русенския университет, както и студентите от специалност „Европеистика и глобалистика“, които изучават китайски език и култура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама