Хасковлия: Няма нищо лошо в числото 13, тогава станах баща

13:07, 13 ное 15 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Денят Петък, 13-ти от незапомнени времена и досега парализира от страх мнозина. Денят у много хора предизвиква усещане на първобитен страх. Много хора отказват да летят със самолет, да пътуват, други отлагат покупката на жилище. Ресторанти и увеселителни заведения остават полупразни.

Това обаче не важи за хасковлията Милко Андонов, който е пенсионер. За Topnovini.bg, разказа, че през далечната 1970 г, когато бил студент в Лесотехническия университет в София, той и още 12 души основали „клуб 13”. „Искахме да изследваме, че това не е лоша дата и да оборим хората, които смятат, че в петък 13-ти се случва нещо лошо”, казва той.

Клубът не само бил от 13 души, но плащали и членски внос по 13 ст. Освен това винаги на 13-то число празнували. Разкрива още, че той и другите му авери от клуба искали да бъдат изпитвани винаги на Петък 13-ти. Никога на тази дата нямало скъсани студенти.

„Суеверието, сигурно е тръгнало от хора, които им се е случило нещо лошо, катастрофа или друг инцидент. Но аз не вярвам”, казва Андонов и допълва, че точно на 13 число е чул най-хубавата вест в живота си. Тогава той станал баща.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама