Борисов се хвали с повишените учителски заплати на еврокомисаря по образование

13:17, 13 ное 15 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борсов се похвали на еврокомисаря по образование Тибор Наврачич с отпуснатите допълнително 20 млн.лв. за по-високи заплати на учителите. Двамата се срещнаха в Министерския съвет и обсъдиха приоритетите на правителството в образованието, съобщават от правителствената пресслужба.

Министър-председателят изтъкна и приетия през септември от парламента нов Закон за предучилищното и училищното образование, с който се въвеждат редица реформи и който ще повиши качеството на обучението.

Двамата се обединиха около разбирането, че образованието и потребностите на трудовия пазар трябва да бъдат свързани, така че да допринасят за развитието на икономиката, се казва още в съобщението.

Малко по-късно Борисов разговаря и с министъра на външните работи, образованието и културата на Княжество Лихтенщайн д-р Аурелиа Фрик

„Съществува потенциал за взаимодействие и сътрудничество между български и лихтенщайнски фирми в областта на електрониката, машиностроенето, фармацията, туризма“, посочи премиерът Борисов.

Двамата са обсъдили и бежанската криза. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама