Министър Ненчев към моряците в Атия: Повишеният бюджет ще ви даде сигурност в ежедневието

13:50, 13 ное 15 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Проявихте мъдрост и търпение в последните дни и това се оцени от обществото. Повишеният бюджет за отбрана, който постигнахме и който вярвам, че ще бъде приет от народните представители, ще ви даде сигурност в ежедневието и възможност да изпълнявате все така отговорно своите мисии и задачи. Вярвам във вашите способности и във вашата воля“.

Това е казал министърът на отбраната Николай Ненчев при днешното си посещение във Военноморската база – ВМС в Атия, съобщиха от МО. Там той е посрещнат от началника на гарнизон Бургас - комодор Мален Чубенков, след което е провел разговор с военнослужещите и цивилните служители от личния състав на базата.

По време на разговора министърът на отбраната се е запозна със задачите, които стоят пред служителите във Военноморската база - ВМС. Поставени са въпроси за бюджета за следващата година, за отпадането на текстовете, свързани със социалните права на военнослужещите, както и за бъдещето на Българската армия и флота в частност. „Вие сте най-добрият извор“, е заявил Ненчев и е допълнил, че ще продължава да се среща с личния състав на формированията и да разговарям с всеки един от военнослужещите, защото вярва, че „най-добрите програми не се пишат в кабинетите в София, а на срещите с вас и вашите колеги“.

Министър Ненчев е благодарил на българските военнослужещи, които са съдействали за погасяването на големия пожар край Смолян вчера. „Оказваме помощ, когато се поиска от нас. Имаме готовност да изпратим допълнително сили и средства, ако е необходимо“, е посочил той.

Вчера министърът на отбраната присъства на демонстрация на способностите на един от най-модерните кораби на британските Кралски военноморски сили - „Дънкан“, който акостира на пристанище Бургас. Негов командир е капитан ІІ ранг Рич Аткинсън. Визитата се осъществява в рамките на двустранното военно сътрудничество между Великобритания и България и е част от мерките за сигурност, приети на Срещата на върха на НАТО в Уелс през 2014 г.

На демонстрацията на способностите на кораба присъстваха още извънредният и пълномощен посланик на Нейно британско величество Н.Пр. посланик Ема Хопкинс, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов и командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.

Утре, 14 ноември, „Дънкан“ ще участва в учение с миночистач от състава на българските Военноморски сили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама