500-600 служители са напуснали МВР от началото на протестите

14:05, 13 ное 15 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От началото на протестите са напуснали около 500-600 служители на МВР, но имам уверение, че този отлив не създава проблем в работата, обяви пред журналисти в парламента вътрешният министър Румяна Бъчварова.

През последните четири месеца напусналите са около 1000 човека. „Ако трябва да сравним периода от миналата и по-миналата година, тогава броя на напусналите полицаи е по-голям, така че проблем няма“, посочи тя. Тогава по думчите й са напускали по 4500 души.

В момента текат около 500 нови конкурса за полицаи. Има предвиждане тези, които в момента работят в системата да имат възможност за изкачване в кариерата. Борим се с корупцията, смятам много успешно, но това е процес, който е дълъг и отнема време”, заяви Бъчварова.

Ден по-рано тя е провела специално заседание с ръководството на министерството и главните директори, з ада търсят начин да търсят как да компенсират случващото се. „По тяхна преценка този отлив не създава проблем в работата, увери още Бъчварова.

След масовите протести заради планираното орязване на социалните придобивки на служителите в МВР, в момента текат преговори за промените между първо и второ четене на бюджетна за догодина. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама