Екоминистърът очаква отговори за унищожаването на фиданките на Витоша

14:08, 13 ное 15 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на околната среда и водите все още очаква отговори от отговорните институции за унищожаването на млади дървета и разораването на 20 дка на Витоша близо до хижа „Алеко“.

Това стана ясно от изказване на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева пред журналисти в парламента след парламентарния контрол в петък.

"Задавам въпроси и смятам, че е редно отговорните институции, които се грижат за охраната на парка да дадат отговори на тези въпроси. Дирекцията на парка и съответно горските, които охраняват територията, няма как дни наред да не знаят какво се случва", коментира Василева.

Василева обясни, че няма как МОСВ да знае на кой са тези багери, защото това е територия, която се управлява от дирекцията на природния парк и съответно горското предприятие на Министерство на земеделието и храните.

"Надявам се да се установи, аз самата се интересувам какви са отговорите на тези въпроси. МОСВ очаква отговори за това какво се е случило. Работи се с факти и документи. Очакваме яснота", каза още министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама