ДСБ: "Яневагейт" е атака срещу съдебната реформа (обновена)

14:21, 13 ное 15 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Медийната помия, изливаща се по адрес на председателя на ДСБ Радан Кънев, както и записите на съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова са атака срещу мнозинството и съдебната реформа. Това заяви заместник-председателят на "тъмносините" д-р Петър Москов.

“През последните дни сме свидетели на изключително грозна кампания срещу управляващата коалиция. Причината за тази кампания са кривите сметки на някои хора за резултатите от изборите. Политическата атака след изборите в последните дни се изроди и в компроматна война и медийна помия. За нас е очевидна връзката на “записите” на две от отвратителните лица на съдебната система, включващи името на премиера Бойко Борисов, със също толкова отвратителни твърдения на още толкова отвратителен човек по повод на Радан Кънев. Целта на тази компроматна война е разколебаване на мнозинството и блокиране на реформите, които мнозинството подкрепя - най-вече на съдебната реформа и промяната в Конституцията. Съобщението на ДСБ е: искаме да бъде съвсем ясно, че тази връзка е очевидна и да дадем ясно съобщение, че този план няма да успее, поне доколкото зависи от ДСБ и от нас”, каза Москов.

"Става въпрос за класическа хибридна война, която се води на територията на страната срещу реформаторските сили. По примера на своите задгранични приятели, тези среди в България използват същите средства и методи за дискредитиране на реформаторските среди и за запазване на политическото статукво, особено в съдебната система. Връзваме го директно с предстоящото гласуване на конституцията, това е, за това става въпрос", каза Атанас Атанасов.

Депутатът Иван Иванов се закани да предприеме инициативи, които да "изчистят" медийната среда. "Искам да кажа, в ролята си на член на Комисията по култура и медии, че с последни публикации в някои интернет сайтове и медии, наистина се мина една граница, която според мен ако продължи да се преминава, действително медийният, общественият и публичният пейзаж тотално ще се обърка и зацапа. Както СЕМ може да регулира телевизии, преса и т.н. и за някой път дори безобидни изрази да се налагат глоби, мисля, че трябва да преразгледаме действително и законодателството, свързано с регулацията на медии в интернет пространството, защото там да лъжеш, да набеждаваш, да клеветиш, може да го правиш необезпокоявано, на което трябва да се сложат граници, които не трябва да бъдат преминавани. Аз ще повдигна този въпрос в Комисията по култура и медии, ще съберем също така експертите, които имаме към РБ, свързани с медийна регулация и ще предложим промяна в закона, за да се върви към малко по-ясна регулация и някои медии, особено в интернет пространството, да нямат усещане за, бих казал, „разгулно” поведение", каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама