Варненчета отбелязаха дните на Екоучилищата

15:07, 13 ное 15 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици от СОУ "Пейо Яворов“ във Варна отбелязаха дните на Екоучилищата, като се включиха в Световните дни за действие 2015 – кампания на Фондацията за екологично образование. Темата за тази година "Промени в климата“ цели да активира ученици и учители към промяна за по-устойчив и по-добър свят. 

В рамките на кампанията учениците разгърнаха своите идеи под ръководството на учителите Маргарита Маринова и Бисера Желязкова. 

Представители на 9 и 11 клас засадиха в училищния двор 40 дървета, като малка стъпка за намаляване на въглеродния диоксид в атмосферата – основен причинител на парниковия ефект и промените в климата. Инициатива "Да се научим да пестим ресурси“ на 8-годишни ученици включи изработване на пано за стена “Моста, катедралата и замъка на Дъблин“ от стари счупени играчки.

Младежи от СИП "Екология“ презентираха ученически проект, свързан с изчисляване на количеството отделени парникови газове /в еквиваленти СО2/ при транспорта на продукти за приготвяне на традиционни български ястия.  Като заключителна дейност шестокласници от СИП "Детска екоакадемия“ реализираха своя информационна кампания и раздадоха късметчета със "Зелени идеи“ - идеи, чието реализиране може да направи живота ни по-безопасен, по-отговорен и по-здравословен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама