Подвърдиха присъда на сливналия за присвояване на над 1 мил. лева

15:07, 13 ное 15 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Върховният касационен съд потвърди  наказание от 3 години и 6 месеца лишаване от свобода на Евгений П. Той е признат за виновен  в това, че за времето от  18.02.2010г. до 17.08.2011г., при условията на продължавано престъпление, противозаконно е присвоил сумата от 1 099 331, 70 лв., собственост на фирмите „Бул Гейт“ ЕООД, на „Луксиком“ ООД и на „Топстрой Декор“ ООД.

Обсебването е в големи размери.

Наказанието от три години и шест месеца лишаване от свобода Евгений П. ще изтърпи при първоначален „общ“ режим. Той е лишен и от право да участва в управление на граждански и търговски дружества за срок от осем години.

 Присвоената сума е била във владение и пазена от Евгений П., който като управител на ГД „Стройинвест“-Сливен е бил в търговски отношения с горепосочените три фирми. 

 През юни  2008 г. Община Сливен  е сключила договор  с ГД „Стойинвест“ за саниране и вътрешен ремонт на „Дом за стари хора“ в град Сливен. По същото време между ГД „Стойинвест“ и  „Бул-гейт“ ЕООД е сключен договор за конкретното изпълнение на строителните работи.  В периода от февруари 2010 г. до август 2011 г. сумата от 1 099 331, 70 лв. е била преведена от Общината по сметките на ГД „Стройинвест", но Евгений П. като управител на последното, не ги е изплатил на фирмата-изпълнител.

Престъплението е разследвано под ръководството на Окръжна прокуратура Сливен, като обвинението е поддържано от Апелативна прокуратура –Бургас.

Със своето решение Върховният касационен съд е потвърдил решението на  Апелативен съд  -Бургас.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама