Уволнени служители: Летище "Пловдив" върви към ликвидация

15:15, 13 ное 15 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Уволнени служители от летище "Пловдив" се събраха днес пред паметника на Васил Левски на Бунарджика, за да изразят протеста си срещу неправомерните според тях действия на ръководството.

До момента от пловдивския аеропорт са съкратени двайсетина души. Първите петима души, които са бивши служители на МВР и МО, придобили право на пенсия, са били съкратени на 30 октомври.

"Освобождават хората по един списък с 26 имена, не се съобразяват дори с това, че част от хората, които са съкратени, подлежат и на синдикална защита", обяви уволненият Иван Велков. По думите му служителите са освободени без предизвестие, единствено срещу обезщетение от една работна заплата. "В момента летище Пловдив няма безопасност и няма сигурност", категоричен е Велков.

"Ние тук сме една малка част от тези, които са съкратени или уволнени по различни причини. Това, което нас ни притеснява, е накъде върви летище "Пловдив", сподели Николай Станчев, ръководител на отдел "Безопасност полети и аварийно-спасителни дейности", който също е уволнен. На негово място бил назначен Илия Драгиев, който е съвипускник на изпълнителния директор Владимир Щърбанов. Драгиев е председател на синдикалната секция на "Подкрепа".

"Дали ролята на изпълнителния директор е да носи работа на летището, или неговите действия са в посока ликвидирането му", питат протестиращите. Те са твърдо решени да търсят правата си в съда.

На работещите на летището не са плащани социалните осигуровки, има и задължения към НАП, твърдят освободените служители. Според тях те са висококвалифицирани, притежават необходимите сертификати, но въпреки това ги уволняват, а на тяхно място назначават неквалифицирани хора.

Директорът на летище "Пловдив" Владимир Щърбанов отказа коментар по темата с уволнените служители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама