Стартираха ремонтните дейности за енергийна ефективност на русенската детска градина "Чучулига"

15:18, 13 ное 15 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 11 ноември 2015 г. бе даден старт на изпълнението на строително-монтажните работи в ЦДГ „Чучулига“, финансирани по проекта „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ЦДГ „Чучулига“, на улица „Иглика“ № 2, гр. Русе и ЦДГ „Радост“, улица „Червен“ № 5, град Русе“. Информацията съобщава изпълнителят в лицето на Община Русе.

Проектът е в рамките на „Инвестиционна програма за климата“ на Националния доверителен екофонд, като 15 % от стойността му е собствен принос на Общината. 

Целта на проекта е чрез реализиране на пакети от мерки за енергийна ефективност да бъде повишен енергийният клас на сградите, което ще доведе до понижаване на консумацията на топлинна и електрическа енергия, подобряване на микроклимата и намаляване на емисиите от парникови газове. 

Основни строително-монтажни работи, които ще бъдат изпълнени са подмяна на дограма, полагане на външни и вътрешни топлоизолация, ремонт и настройка на отоплителната инсталация и полагане на нова покривна хидроизолация. Изпълнението на строителството следва да приключи до 31 декември 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама