Увеличение на катастрофите в Разградско отчетоха от сектор „Пътна полиция”

15:19, 13 ное 15 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От началото на годината на територията на област Разград са станали 370 пътно-транспортни произшествия, с 10 загинали и 135 ранени. Това отчете днес началникът на сектор „Пътна полиция” Диян Симеонов по време на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението. В сравнение със същия период на миналата година броят на катастрофите се е увеличил с 38. Тежките произшествия са с 22 повече, ранените са с 30 повече, а загиналите с един по-малко. В 94,3 на сто от случаите като основна причина за настъпването на катастрофите са нарушенията на Закона за движение по пътищата, допуснати от водачите. Най-много пътни инциденти са станали на главния път Русе-Варна, като за отчетния период там са регистрирани 44 произшествия, с 13 тежки инциденти, 3 загинали и 26 ранени.

Информация за готовността за движение по републиканската пътна мрежа през есенно-зимния сезон беше представена от временно изпълняващия длъжността директор на Областното пътно управление Людмил Янев. Той заяви, че са осигурени достатъчно количества материали, необходими за зимното поддържане  на пътната мрежа в област Разград. Машините, необходими за работа при влошаване на метеорологичните условия, са оборудвани и са в готовност за работа. Изготвени са и графиците за дежурства.

Янев посочи, че от март до момента с наличния бюджет на пътното управление са извършени частични ремонти на асфалтова настилка, отводняване, подравняване на банкети, запълване на земни окопи и др. Опреснени са пешеходните пътеки пред училища  и детски градини във всички населени места в областта, поставени са нови 64 пътни знака. През месец септември е извършен ремонт на пътя към самуилското село Печеница и са изкърпени критични участъци по пътищата Самуил - Хърсово - Богданци - Здравец и Побит камък - Завет.

По време на заседанието представителите на Областното пътно управление и Пътна полиция призоваха арендаторите от областта да обърнат внимание върху един основен проблем в този период на годината - изнасянето на кал по пътната мрежа от селскостопанската техника, който може да се окаже предпоставка за пътен инцидент.

Председателстващият заседанието зам.-областен управител Нурие Црънгалова обяви, че в неделя по случай Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия в храма „Свети Николай Чудотворец” в Разград ще бъде отслужена панихида в памет на жертвите на войната по пътищата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама