Отвориха ценовите оферти на фирмите мераклии да събират боклука в селата в община Шумен

15:50, 13 ное 15 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Ценовите оферти на трите фирми, които искат да събират боклука в 26-те села на община Шумен бяха отворени публично днес.

В обявената от община Шумен обществена поръчка “Организирано събиране и извозване на твърди битови отпадъци на територията на населените места от селищната система на община Шумен” участват две фирми и един консорциум. Кандидатите са Консорциум „Шумен клинър” ДЗЗД – София, „Технокар” ЕООД – Варна и „Титан – БКС” ООД.

Обществената поръчка е на стойност 2,828 млн.лв без ДДС, а фирмата, която спечели ще събира боклука за срок от 5 години.

В днешното заседание трите фирми представиха разбити цени за събиране на боклука за всяко едно от 26-те села в общината.

Следва комисията от общината, с председател адвокат Тодор Илиев, да направи класацията на фирмите, след което ще представи решението си на възложителя на обществената поръчка Община Шумен, която да реши дали да сключи договор със спечелилата фирма.

Комисията ще избира изпълнител на поръчката по икономически най-изгодната оферта с оглед на два критерия – предлагана цена и техническа готовност, като съотношението между двата критерия е 50:50.

По единия от критериите “Качество на техническата част на офертата” общинската комисия вече излезе с класиране на фирмите. Първа е “Титан-БКС”, която е получила максималния брой точки  - 50.

На второ място с 38 точки е класирано софийското сдружение „Шумен клинър”, а на трето - варненската фирма "Технокар” ЕООД  с 18 точки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама