Опит за убийство срещу втори свидетел по делото "Октопод"

15:53, 13 ное 15 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Втори инцидент с основен свидетел по делото срещу Алексей Петров стана за по-малко от половин ден.

Неизвестни са посекли с брадва Пламен Устинов в селото му в Тетевенско, научи bTV. Първоначалната информация беше, че е бил убит. Към 15:30 часа стана ясно, че е откаран в плевенска болница, като не се знае дали е оцелял при нападението. Той е бивш служител на НСО.

Припомняме, че по-рано днес друг основен свидетел по делото „Октопод”, Георги Цветанов загина при автомобилна катастрофа.

През 2012 г. Устинов заяви под клетва в съдебната зала, че Алексей Петров поръчал убийството на един от най-богатите българи - Васил Божков.

От УМБАЛ "Георги Странски" обявиха пред Плевен Topnovini.bg, че не могат да дадат никаква официална информация по случая. Устинов е приет там след инцидента.

Неофициално обаче източници от лечебното заведение потвърдиха, че има такъв случай на мъж "от Тетевенски села" с прорезна рана, но не потвърждават дали е Устинов. Животът му е извън опасност. 

Междувременно днес съдът заседава за пореден път по делото "Октопод". Алексей Петров обяви награда от 100 000 долара за информация за атентата срещу него от 29 октомври, когато по автомобила му стреляха с два гранатомета. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама