ВТАС потвърди присъдата на ОС - Ловеч по делото за тежката катастрофа край Луковит

15:56, 13 ное 15 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тричленен състав на Апелативен съд Велико Търново потвърди изцяло присъда Ловешкия окръжен съд, скоето Хуриет А.С. е признат за виновен в това, че на 05.05.2014 г., около 09:00 часа на първокласен път 1-3 при километър 144+100 между гр.Луковит и с.Петревене, обл. Ловешка при управляване на МПС – л.а. марка „БМВ", нарушил правилата за движение по пътищата, като навлязъл и се движил в лентата за насрещно движение без да е изпреварвал или заобикалял друго пътно превозно средство със скорост от 110,3 км./ч. и по непредпазливост причинил смъртта на В.И.Г., Н.Р.М. и Ц.Х.Т. (тримата на 20 г. ) и причинил средна телесна повреда на И.И.Г. (на 18 г.) като след деянието е избягал от местопроизшествието и извършеното деяние представлява особено тежък случай.

Окръжния съд в Ловеч го е осъдил на 15 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим на изтърпяване в затворническо общежитие от закрит тип.

Делото в Апелативен съд е образувано по жалба от служебния защитник на подсъдимия. Според състава на ВТАС, оплакванията на защитата, че първата инстанция не е оценила важни смекчаващи вината обстоятелства, които имат значение при индивидуализация на наказанието на подсъдимия се явяват неоснователни.

Въззивната инстанция счита, че наказанието в размер на 15 години лишаване от свобода, представляващо максимума на наказанието определено от законодателя е справедливо и отговаря напълно на обществената опасност на деянието и дееца. То е определено правилно по правилата на чл. 54 от НК, като съдът приема, че не е налице нито едно смекчаващо вината обстоятелство, поради което и атакуваната присъда на Ловешки окръжен съд е потвърдена изцяло.

Решението подлежи на обжалване и протестиране пред ВКС в 15 дневен срок от съобщаването му на страните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама