Смолянски педагози гостуваха на детски градини в пловдивския район "Западен"

17:35, 13 ное 15 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Педагози от Смолян гостуваха на колегите си в район "Западен" в Пловдив, съобщиха от районната администрация. Учителите се запознаха с материалната база и начина на работа в пловдивските забавачки.

Специалистите от ОДЗ "Родопчанче" са в Пловдив на квалификация по разработване и реализиране на проекти, като същевременно използваха възможността да обменят опит със своите колеги. В срещите се включиха всички директори на детски градини в района, които ги запознаха с прекрасни инициативи като "Стаята на добротата" в ОДЗ "Боряна", плувния басейн в ЦДГ "Светла" и проектите в ЦДГ "Росица".

Гостите харесаха най-много новата сграда на ЦДГ "Мир", където бяха посрещнати лично от кмета на района Димитър Колев. Той ги запозна с условията, които предлага най-модерната детска градина в Пловдив, като им разказа за усилията, положени от общинската администрация и кмета Иван Тотев за осигуряване на съвременно образование за най-малките.

Специалистите от Смолян са участвали в съвместен международен проект с Гърция и Турция за запазване на традициите и автентичността на етносите. С посещението си гостите връщат визитата, след като в началото на октомври Смолян бе домакин на работно съвещание, на което бяха обсъдени насоките за работа през настоящата учебна година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама