„Еко пазар“ на „Женския пазар“ ще предлага качествени продукти директно от производителя

17:54, 13 ное 15 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес в обновената част на „Женския пазар“ в София всеки петък и събота малки и средни производители ще могат да продават стоката си директно, без посредници, а потребителите ще имат достъп до качествени продукти с доказан произход на достъпни цени.

Това стана ясно при стартирането на инициативата „Еко пазар“ на пазари „Възраждане“, Министерство на земеделието и храните, Агенцията по безопасност на храните и Столична община.

„Тази инициатива е израз и на желанието на Столична община на все повече места български производители да предлагат своята продукция и по този начин да се скъси търговската верига и повече средства да остават в джоба на хората. Преди няколко месеца започнахме провеждането на фермерски пазари на пазари „Юг“. Днес стартира еко пазар тук, на Женския пазар, чрез който ще се осигури директен достъп на еко и био производителите до потребителите и разбира се конкуренция в полза на клиентите“, каза при откриването на събитието заместник-кметът Дончо Барбалов.

„Преди една година превърнахме Женския пазар в много по-добро и комфортно място за живеене и търговия. Сега е време да направим и следващата крачка и да отговорим на по-високите изисквания на хората – да дадем възможност на производители от цялата страна да продават своята продукция тук, на Женския пазар и на потребителите да получат качествени стоки на добри цени“, каза Николай Георгиев, изпълнителен директор на пазари „Възраждане“ ЕАД. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама