Случилото се със свидетелите по делото „Октопод“ изглежда странно стечение на обстоятелствата, твърдят журналисти

18:29, 13 ное 15 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Не смея да виждам връзка, но изглежда странно стечение на обстоятелствата", така коментира пред БТВ журналистът Силвия Великова инцидентите с основните свидетели по делото "Октопод" - смъртта на основния свидетел Георги Цветанов и посичането на другия основен свидетел - Пламен Устинов.

„За Георги Цветанов се говори, че бил добър шофьор и винаги е шофирал умерено. Пламен Устинов е с ключова роля по това дело. Те двамата са основни свидетели“, каза още тя.

„Устинов твърди, че Алексей Петров му е наредил да убие Гриша Ганчев. Разказа как Алексей Петров го е натискал да промени показанията си. Подредени така, събитията изглеждат зловещо. От друга страна, Алексей Петров не иска да се шуми около него и е странно да се забърква в такива неща“.

Според Великова, Алексей Петров днес е изглеждал подготвен в съда.

„Беше подготвен да каже нещата, които счете за необходимо. Да каже, че дава 100 000 долара за информация, да каже, че вярва на службите и иска да помогне. Появяването му беше доста показно“.

Според Великова, Петров е искал да покаже, че вярва, че държавата ще открие стрелялия срещу него.

„Петров обясни, че има държава и министър-председател, които ще разкрият извършителите на покушението срещу него и обяви, че ще говори още, когато види хора в ареста“, допълни тя.

„Той никога не атакува Бойко Борисов“, каза Великова. Според нея ръкуването на Алексей Петров със Златко Баретата също не е случайно, а е знаково.

„Имаше много лоялност и протокол от страна на Петров. Имаше нещо, което е под повърхността“.

Според Великова делото върви назад.

„Отпадат различни обвинения и останаха само тези за ръководене на престъпна група за рекет и изнудване от края на 90-те години. Това е тежко дело. Вече сме 2016 година, а то е още на първа инстанция. Сега загина основен свидетел. Не мога да преценя как ще продължи развитието по "Октопод", призна тя.

„Алексей Петров сам насочи уликите и събитията за атентата срещу него“, коментира и журналистът Димитър Илиев.

„Той винаги прави едни закачки с Бойко Борисов, но не го атакува. Атакува директно Цветан Цветанов. Нормално е хората да навързват инцидентите със свидетелите. Преди време излезе информация, че е имало натиск от страна на Алексей Петров върху свидетели по "Октопод".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама