Административният съд назначи математическа експертиза по делото за избор на кмет на Добрич

18:41, 13 ное 15 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Математическа експертиза назначи Административният съд в Добрич по делото, образувано по жалба на ПП ГЕРБ срещу резултатите от избора на кмет. Тя трябва да прецени дали установените разминавания в броя на недействителните бюлетини от първи и втори тур би се отразил на изборния резултат. Експертизата  ще бъде представена на следващото заседание по делото на 24 ноември, съобщи председателят на съда Красимира Иванова.

   В продължение на два дни съдът извърши повторно преброяване на недействителните бюлетини от първи и втори тур на избора за кмет на Добрич.

   Процесът бе образуван по жалба на ПП ГЕРБ срещу решението на ОИК от 2 ноември 2015 г., с което се обявява резултата от проведения на 1 ноември балотаж, който бе спечелен от кандидата на Реформаторския блок Йордан Йорданов с 50.61 на сто от вота срещу кандидата на ГЕРБ Детелина Николова, за която гласуваха 49.39 на сто от избирателите. Твърди се, че има нарушение на изборните процедури, които може да са рефлектирали върху изборния резултат. Разликата, с която Йорданов спечели кметското място е 283 гласа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама