Михаил Екимджиев: Всичко немислимо в България е възможно

19:44, 13 ное 15 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всичко немислимо в България е възможно и предполагам, че има връзка между скандалите, които се вихрят напоследък, но нямам доказателства. Това казва адвокатът Михаил Екимджиев пред БНТ.

Коментарът му дойде по повод скандала със записаните разговори между бившите съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова и това знаели ли са, че са били записвани. 

„Не искам да коментирам тази ченгесарска страна на проблема“, каза Екимджиев. „Но съм потресен от лексиката и стилистиката на тези хора с претенция да представляват елит за своята професия. Това не са просто две жени, които си говорят по телефона, както някой се опита да го изкара, а символи на съдебната система в настоящия ѝ вид.“

Той отбеляза, обаче, че има тенденция всеки път, когато Европейският съюз изкоментира съдебната система на България, да има активизиране и обвинения. „Фактът, че са повдигнати обвинения, не значи, че ще се стигне до присъда“, заяви адвокатът.

По думите на Екимджиев е далеч по важен въпросът защо държавата допуска такива „незначителни шумове“ да я разклащат толкова сериозно. 

„А може би това е синдромът на всяка тоталитарна власт“, коментира Екимджиев. „По подобие на комунистическия режим, когато всяко леко смущение се развива по ефекта на пеперудата.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама