Съдът потвърди избора на кмет на община Цар Калоян

19:51, 13 ное 15 / Политика 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административният съд в Разград потвърди решението на Общинската избирателна комисия за избора на Даут Аляовлу за кмет на община Цар Калоян, съобщиха от съда.

Делото бе образувано по жалба на коалиция „Реформаторски блок„ и Исмаил Касабов, кандидат за кмет на община Цар Калоян, издигнат от коалицията. В жалбата се изтъква, че решението на ОИК е незаконосъобразно, тъй като са извършени  нарушения при отчитането на действителния избирателен вот, които влияят върху обявения с оспореното решение резултат от изборите. Жалбоподателите твърдят, че действителни гласове са били отчетени като недействителни и обратното и считат, че тези нарушения  влияят на обявения изборен резултат. 

Съдът приема, че събраните по делото гласни доказателства не са установили нарушения в изборния процес или допуснати  технически грешки или грешки в пресмятането, които биха могли да се отразят на изборния резултат. Половината от 3210 действителни гласа  са 1605 гласа и избраният кандидат е спечелил  повече от тази половина- 1654 действителни гласа.

Административният съд осъжда Реформаторския блок и Исмаил Касабов да заплатят на Даут Аляовлу сумата 432 лева за разноски по производството.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване в предвидения от закона 7-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама