Бъчварова за инцидента със свидетели по делото "Октопод": Да не описваме сценарии,които не съществуват (обновена)

21:14, 13 ное 15 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 "Не трябва да описваме сценарии, които не съществуват. За момента МВР няма съмнения за предварителна намеса". Така вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова коментира инцидентите с ключови свидетели по делото "Октопод".

Един от основните свидетели по делото срещу бившата барета Алексей Петров катастрофира късно снощи на АМ „Тракия“. Бившият плевенски банкер Георги Цветанов Петракиев почина на път за болницата. Друг основен свидетел по делото – Пламен Устинов, днес беше нападнат с брадва в село в района на Тетевен. Всичко това на фона на днешното заседание по аферата "Октопод". Така беше провокирано и съмнението в обществото, че инцидентите с двамата свидетели не са случайни. Вътрешният министър отрече МВР да разполага с такава информация и обясни, че ситуацията тепърва ще се изяснява.

Бъчварова коментира и полицейските протести, като обясни, че исканията на служителите на МВР са основателни. Тя допълни, че ситуацията няма да откаже правителството от реформите в системата на МВР.

„Предложението, което предизвика най-силно недоволство е оттеглено. Това обаче не значи отказ от реформите. Аз лично няма да се откажа. Успоредно с това беше гласуван и приет един проект за промени в Закона за МВР много ясно поставя първия етап на реформата в МВР, за да се оздрави финансово институцията и да се създадат по-добри условия за работа. Отговорността е да се намери най-доброто решение, дори когато е болезнено да има успех. В този смисъл предложената фискална мярка в бюджета предизвика тази реакция, но аз не мисля, че това е реформата на МВР“, заяви Бъчварова.

По думите на Бъчварова полицаите са продължили да изпълняват коректно задълженията си въпреки протестите. Няма не пропусна да спомене с какви трудности се сблъскват служителите на вътрешното министерство, които са на границата.

„Това е неравностойна битка, защото имаме няколкостотин служители, а срещу тях са хиляди, които искат да минат границата. Има изрични указания да не се прилагат силови методи по отношение на бежанците. Това, което мога да кажа е, че всеки един сигнал ще бъде проверяван и ще има санкции ако се окаже истина“, обеща Бъчварова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама