Кметът на Благоевград: Атентатът в Париж е поредният отчаян опит да бъдат разклатени устоите на обединена Европа

15:36, 14 ное 15 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варварският терористичен акт на престъпно посегателство в Париж е поредният отчаян опит да бъдат разклатени устоите на обединена Европа. Това пише в съболезнователното си писмо до партньорите си от Франция кметът на Благоевград Атанас Камбитов.

Той изпрати своите съболезнования на всички почернени семейства и изрази своята съпричастност към мъката на близки, роднини и приятели на загиналите по време на атентатите във френската столица.

Ето и какво пише в писмото на градоначалника:

"В този труден момент изразявам своята съпричастност и изказвам съболезнованията си към френския народ. Този варварски терористичен акт на престъпно посегателство е поредният отчаян опит да бъдат разклатени устоите на обединена Европа. Този кървав терористичен акт предизвиква гняв срещу насилственото отнемане на човешки живот и посегателство срещу свободата на хората. Заплахата от тероризъм е навсякъде, никой не е застрахован от подобно трагично събитие. Свободата на хората е неприкосновена и днес всички трябва да сме единни – българи, французи, християни и мюсюлмани. Истинският враг на човечеството е тероризмът, който се опитва да ни сплаши и постави на колене. Трябва да сме единни в борбата срещу тероризма. Няма по – висша ценност от човешкия живот и свободата.

Още веднъж изразявам своята съпричастност към френския народ, споделям скръбта на семействата и близките на загиналите.

Пожелавам сили и кураж на всички хора, да бъдем единни в този тежък за Европа и човечеството момент, да бъдем градивни и да имаме вяра в утрешния ден".

Камбитов изрази и солидарността и подкрепата на жителите на Благоевград към директора на фестивала "Les Francofolies" Жерар Пен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама