Обучаваха учители от Търговище, как да направят преподаването по-интересно

08:24, 15 ное 15 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
26 педагогически специалисти от начален и прогимназиален етапа в Първо основно училище "Христо Ботев" участваха в обучителен семинар в Търговище. Темите бяха свързани с разработването, внедряването и използването на интерактивни форми и методи в процеса на обучение, както и техники за стимулиране на логическо мислене, въображение и паметта у учениците. Лектор бе Офелия Иванова –  гл. асистент по педагогическа психология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Целта на обучението бе свързана с проблема за развиване на умения за прилагане на различни техники за логическо и творческо мислене при учениците спрямо учебно-познавателните им дейности. В работната програма на 4-часовия семинар акцент бе поставен върху създаване на условия за работа в час и в извънкласни дейности чрез прилагане на интерактивни методи. Целта е мотивиране  на учениците за работа според индивидуалните им особености.

"Колегията участва в практически опити за разработване на интерактивни ситуации чрез прилагане на методи, стимулиращи логическото мислене и повишаване познавателната самостоятелност на учениците. Лекторът представи видео примери за проведени уроци в различните възрастови и социални групи ученици, както и препоръча литература с изследвания по темите, която би отговорила на много въпроси от непрекъснатото търсене на възможности за повишаване качеството на образованието", разказа Галина Станчева, главен учител по литература.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама