Засилват полицейския контрол по пътищата в Старозагорско

08:26, 15 ное 15 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пътният контрол по пътищата в Старозагорско ще бъде засилен, съобщиха от полицията. Мерките ще обхванат както автомагистрала „Тракия”, така и пътят от Хасково.  По тези две направления  са заловени най-много нелегални мигранти пред последните месеци.

Особено внимание ще се обръща  на автомагистрала  „Тракия”, тъй като по оперативни данни превозът на бежанци се насочва по този път.  Само в последния месец,  по аутобана около Стара Загора бяха залевине десетки бежанци.  Ще бъде засилен контрола на транзитния трафик на автомобили и на лица, преминаващи през територията на България.

Мерките са в изпълнение на решенията на Оперативния щаб по въпросите на сигурността и миграцията и във връзка с терористичните атаки от 13 ноември във френската столица  Париж.  Според премиера Борисов за страната ни няма данни за конкретна, непосредствена заплаха. Но съществуват потенциални рискове за усложняване на обстановката.

Според плана, изготвен от Оперативния щаб, МВР и другите ангажирани структури задействат незабавно група специфични мерки свързани с повишаване нивото на  сигурност, които включват засилен контрол на границите, по пътищата в страната, както и засилване на полицейското присъствие  при обезпечаването на масовите мероприятия и стратегически обекти, и на обекти със съсредоточаване на голям брой хора. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама