Шест постоянни комисии ще работят в Общинския съвет в Исперих

08:38, 15 ное 15 / Политика 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шест постоянни комисии ще работят през новия мандат в Общинския съвет в Исперих, решиха единодушно на втората си редовна сесия местните общински съветници. Това съобщиха от общинската администрация.

Росица Митева от ГЕРБ е определена за председател на 7-членната постоянна комисия по "Законност и обществен ред". Петчленната комисия по "Финанси и бюджет" ще бъде ръководена от Бехчет Сюлейман от ДПС. Айдън Хюсеин от „Обединена България” оглави 7-членната комисия по "Стопански дейности и Европейско развитие". Петчленната постоянна комисия по "Социални дейности и здравеопазване" ще бъде председателствана от Гюнел Мюсреф от ДПС.

 Екатерина Димитрова от БСП ще бъде председател на 5-членната комисия по "Образование, култура, спорт и туризъм", а 5-членната комисия по "Предотвратяване и установяване конфликт на интереси" ще бъде ръководена от Хамди Нурула от „Обединена България”.

 Съгласно новия Правилник за организацията и дейността на Общински съвет в Исперих, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, заседанията на местния парламент ще се провеждат всеки последен четвъртък на месеца, като председателят на Общинския съвет си запазва правото да свиква извънредни сесии.

С 15 гласа „за“, 13 „против“ и един „въздържал се“ съветниците гласуваха и размера на възнагражденията си, като те ще получават 70% от средната брутна работна заплата на общинската администрация за съответния месец. Спрямо предходния мандат размерът на възнагражденията на общинските съветници е с 10 процента повече.

По време на сесията общинските съветници утвърдиха и броя на маломерните паралелки в училищата на територията на община Исперих, като за дофинансиране са одобрени училищата в Китанчево и Тодорово. Утвърдени са две слети и 22 маломерни паралелки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама