ОДМВР - Пловдив: Всеки трябва да си даде сметка за огромните загуби, причинени от катастрофите

09:22, 15 ное 15 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Днес всеки трябва да си даде равносметка за огромните и тежки загуби, които човечеството понася от катастрофите. Сигурността на движението по пътищата зависи не само от ангажираните институции, но и от проявата на дисциплина, отговорност и толерантност на всеки един участник в него." Това заявиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив по повод 15 ноември – Световен ден за възпоменание на жертвите при пътно-транспортни произшествия.

"На 15 ноември отдаваме почит към паметта на загиналите и тежко пострадали хора и изразяваме съболезнование към мъката на семействата за понесените загуби. Също така отчитаме дължимото към всички, които при изпълнение на служебните си задължения и ежедневно се борят за спасяването на живота на участниците в пътно-транспортни произшествия", посочват от полицията в Града под тепетата.

В навечерието на Световния ден за възпоменание на жертвите от Областната дирекция публикуваха статистика, която сочи, че 77 души са загинали, а 1214 са ранени от началото на годината при 229 тежки катастрофи, станали в Пловдив и областта.

Сред най-честите причини за пътни инциденти служителите на реда посочиха движение с несъобразена скорост, отнемане на предимство, употреба на алкохол или наркотични вещества, непоставени обезопасителни колани и системи за превоз на деца, липса на опит, неправоспособност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама