Страната ни ще влезе в голяма турболентност, според журналист

09:50, 15 ное 15 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Не можем със сегашния темп да живеем, идва друг мач”, каза журналистът Тома Томов в сутрешния блок на бТВ. Той призова министър-председателят Бойко Борисов „да държи много здраво кормилото на държавата, защото няма начин да не влезем в голяма турболентност”, предвид случващото се на глобално ниво.

Според него ни трябва обединител и неща, около които да се обединим. Томов припомни състоянието на България, когато преди век сме имали велика армия.

„Може би България има бъдеще ако концентрира в себе си необходимата енергия и интелект”, каза той и допълни, че „човекът, който ръководи страната, не трябва да плаче”.

За атентата в Париж той коментира, че случилото се е било може би неизбежно. По неговите думи никой не може да каже, че „войната, която е започнала, ние ще я спечелим”. Той се опасява, че след като Пакистан има 120 бойни ядрени заряда, в Близкия изток от терористични сили може да бъде използвано ядрено оръжие.

Томов отбеляза като грешка думите на германския канцлер Ангела Меркел, че Германия ще приеме толкова бежанци, колкото може да побере. Грешка според него е и управлението на френския президент Франсоа Оланд.

„Оланд се държи като шеф на погребално бюро. Той няма начин да остане на власт”, каза Томов и подчерта, че е неизбежно отново идването във властта на Франция на Никола Саркози.

„Европейската цивилизация е много чуплива”, отбеляза журналистът и допълни, че демокрацията трябва да се защитава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама