Цветанов се обадил на съпругата си за последно

10:16, 15 ное 15 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Минута преди да издъхне, плевенчанинът Георги Цветанов, който катастрофира на автомагистрала „Тракия”  край Чирпан в четвъртък, е набрал телефона на съпругата си, съобщиха източници запознати с разследването. Казал е само:”Умирам, умирам”, после го качили в линейката, където починал. Според  експерти, това е допълнителен аргумент, към констатациите, че  катастрофата е нещастен случай, а не атентат. По думите им, при такава екстремна ситуация, ако имаше съмнения за виновник, то пострадалият би  съобщил това на най-близкия си човек.

Съмненията за атентат се породиха от факта, че Георги Цветанов е един от основните свидетели по делото „Октопод”, което започна отново в петък. Той е пътувал от Бургас за София, за да се яви на заседанието. По време на първото разглеждане на делото през юни 2012 г. Цветанов обяви, че е получил информация за готвен атентат срещу него. Тогава разследващите не откриха данни затова, но му бе назначена охрана. Свидетелят твърдеше също, че са му отправяни заплахи да се откаже от показанията си.

Всеки момент трябва да е готов и докладът от аутопсията извършена в „Съдебна медицина” Стара Загора.

До дни се очакват и резултатите от автоекспертизата на лекия автомобил „Фолксваген Голф”, с който катастрофира Георги Цветанов. Поне засега няма данни по колата да са правени някакви чужди намеси.

Инцидентът стана в 22.40 часа на 12 ноември на км 186 от автомагистрала „Тракия”, близо до отбивката за Чирпан, в платното за София. Според очевидци, движещи се след него, „Фолксваген”-ът внезапно излетял от платното, помел предпазните телени заграждения, преобърнал се и се приземил на 30 метра от магистрала в крайпътна нива. Според полицията причината за катастрафата е несъобразена скорост. Оттам твърдят, че няма данни за атентат. Колата е летяла с много висока скорост, защото няма и сантиметър спирачен път. Предполага се, че Цветанов е заспал на волана.

Сигнал за инцидента подал на тел. 112 движещият се след „Фолксвагена” водач. Спрели и други коли. Пътници помогнали раненият да бъде изваден от автомобила и да бъде качен на линейката.

Тези свидетели са установени и разпитани. В автомобила е намерен и законно притежаван пистолет.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама