Полицейска акция в страната, задържани са над 100 мигранти

10:45, 15 ное 15 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задържани са над 100 души в страната при специализирана полицейска операция срещу незаконната миграция. Действията на Министерството на вътрешните работи се осъществяват съвместно с ДАНС, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията се провежда от тази нощ в няколко области в страната по нареждане на главния секретар на МВР Георги Костов. Полицейски действия се осъществяват  на територията на СДВР и ОДМВР-Бургас, Ямбол, Хасково, Пазарджик, София, Враца, Монтана и Видин.

Проверени са 248 обекта, 5173 лица и  2354 превозни средства, като са установени 135 незаконно пребиваващи чужденци. Полицията е задържала 9 души, които са обявени за общодържавно издирване. Установени са 8 човека като съпричастни към каналджийска дейност. С мерки за неотклонение „задържане за 24 часа“ са 130 лица. Съставени са 113 акта за установени административни нарушения.

От МВР съобщават още, че са издадени 17 предупредителни протокола и са образувани 6 досъдебни производства. Специализираната полицейска операция продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама