Соломон Паси: НАТО не може да се справи с тероризма, трябва помощ от Русия

11:36, 15 ное 15 / Политика 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
НАТО няма сили да се справи самостоятелно с терористичните заплахи. Алиансът има естествен съюзник, към който трябва да се обърне – Русия. Това заяви бившият външен министър Соломон Паси пред БТВ относно бъдещите действия в борбата срещу „Ислямска държава“.

Според него Китай също е потенциален съюзник в битката срещу тероризма. Именно заради това НАТО трябва да направи мащабна трансформация по отношение на тези две суперсили. Преди всичко обаче трябва да се реформира системата за сигурност, тъй като евентуална война срещу „Ислямска държава“ ще е нещо ново за организацията.

„НАТО все още е готова да се противопоставя в класическата ситуация - война на държава срещу държава. Непосредствената заплаха обаче е много по-различна. Тя е терористи срещу държава“, уточни Паси.

Той каза още, че в момента само с културна дипломация и меки мерки не може да се реагира на тази ситуация. Само с военни мерки също нямало да стане, но пък те били задължителни. Страната ни пък трябвало да увеличи парите за отбрана и сигурност, но те да отиват точно в това направление, а не само за заплати и обезщетения.

Паси подчерта, че тепърва предстои сериозно ограничаване на личните свободи на европейците. Това е необратим процес, добави бившият вътрешен министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама