Животоспасяваща техника демонстрираха огнеборците в Русе (видео + снимки)

11:55, 15 ное 15 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Действие с хидравличен спасителен комплект за спасяване на пострадали при ПТП" демонстрираха днес 7 отбора от шестте районни служби "Пожарна безопасност и защита на населението" и сектор "Специализирани оперативни дейности" при РД "Пожарна безопасност и защита на населението" - Русе.

Инициативата бе по повод на днешния Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Тя бе и част от регурярните дейностите на служителите за повишаване на оперативната готовност на екипите.

По повод деня за възпоменание на загиналите в катасрофи Служителите на МВР ще се включат и в организираната Кампания за кръводаряване за хора пострадали при ПТП, която ще се проведе от 16 до 19 ноември 2015 г. в Регионалния център за кръводаряване.

С решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации, всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Тази година датата е 15 ноември 2015 г.

На този ден отдаваме нашата дълбока почит към жертвите и изказваме съболезнования към близките на пострадалите.

На този ден ще изразим нашата голяма благодарност към полицаите, пожарникарите, спасителите, лекарите и всички, които ежедневно оказват помощ и съдействие на пострадалите при пътни инциденти и се борят за техния живот.

Денят на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата.

Ежегодно в резултат на катастрофи по пътищата на страната ни стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания и боледуват продължително, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот. Често сред жертвите са млади хора и деца, загубата на които оставя неизлечима мъка и страдание в живота на близките им.

Голяма част от нещастията по пътищата са предотвратими, чрез подобряване на обучението, възпитанието, дисциплината на участниците в движението, организацията и състоянието на пътната инфраструктура, техническата изправност на МПС, действията за оказване на помощ и спасяване, и много други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама