Миков не иска да подава театрална оставка като тази на Първанов

12:11, 15 ное 15 / Политика 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на БСП Михаил Миков обяви, че след 3-4 месеца ще има Конгрес на партията, на който ще стане ясно дали той ще остане начело на левицата. Думите му идват само ден, след като стана ясно, че той запазва мястото си в Изпълнителното бюро на БСП. На пленума гласовете против председателя на партията са били твърде силни и твърде много и накрая се е стигнало до вот. Ръководството остава с 42 гласа "за" тяхната оставка, 44 "против".

„Оставката не трябва да е театрална като на Първанов. Като подадеш оставка, не трябва да се кандидатираш пак”, заяви Миков визирайки ситуацията с лидера на АБВ Георги Първанов, който подаде оставка като такъв, но след това беше издигнат отново от членовете на партията и спечели безапелационно вота за ръководител на политическата сила.

Бившият председател на Народното събрание заяви, че няма колективна оставка в БСП. Тя по-скоро била личен акт на Илияна Йотова, Драгомир Стойнев и Калоян Паргов.

„Бюрото е длъжно да продължи и в тази трудна за партията ситуация да обединява, да консолидира, да подготви провеждането на Конгреса, а там организациите, партийните членове и делегатите са тези, които решават”, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама