Единият от атентаторите в Париж е преминал през целия балкански миграционен път

12:28, 15 ное 15 / Свят 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един от терористите, извършили атентатите в Париж в петък, е преминал целия балкански миграционен път със сирийски паспорт на името на 25-годишния Ахмад Алмохамад, съобщава днес белградският вестник "Блиц", цитиран от БТА.

Френските служби са поискали помощ от колегите си от Сърбия, тъй като там се регистрират всички мигранти, които влизат в страната. Сърбия разполага и с най-пълната база данни за мигрантите на балканския път.

Сръбската медия твърди, че Алмохамад бил регистриран от гръцките власти при влизането му на територията на Гърция на 3 октомври. Той влязъл в Сърбия от Македония на 7 октомври край Миратовац. Регистриран е в центъра в Прешево, където е поискал убежище.

Той бързо напуснал Сърбия и преминал в Хърватия, а оттам в Австрия, пише още "Блиц". Загребският вестник "Вечерни лист", цитиран от ДПА, съобщи, че същият човек е влязъл в Хърватия от Сърбия и се е регистрирал в центъра Опатовац на 8 октомври.

Сърбия и Хърватия са основна част от балканския миграционен път, по който към Западна Европа преминават стотици хиляди души от размирните страни в Близкия изток.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама