Затегнаха мерките за сигурност във Варна заради атентатите в Париж

12:30, 15 ное 15 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Засилени са мерките за сигурност на стратегически важните обекти във Варна заради терористичните атаки в Париж. Това съобщи за Topnovini.bg говорителят на Областната дирекция на МВР Ивана Милева. 

Засилено е присъствието на полицаи и жандармерия в района на жп гара, автогарата, летището, моловете, както и на други обекти, където има концентрация на хора. Решението за повишаване нивото сигурност на всички важни стратегически места в страната бе взето в събота на заседание на щаба по сигурност и миграция във връзка с атентатите в Париж. 

Припомняме, че при серия от безпрецедентни терористични атаки в различни райони на френската столица в петък вечер бяха убити 129 души, а 352 са ранени. Осем терористи са действали в три групи. Едната е стреляла в различни части на града, след което е нахлула в концертната зала "Батаклан“, където е взела заложници. Другата е действала в района на националния стадион "Стад дьо Франс", докато там се е играл приятелски мач между Германия и Франция. Известно е, че терористите са били млади хора и са говорили френски. Всички те са загинали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама