Американец триумфира на турнира по фехтовка "Аспарухов меч" в Пловдив (снимки)

12:37, 15 ное 15 / Спорт 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Американецът Бенджамин Натанзон спечели турнира "Аспарухов меч" в Пловдив. В надпреварата, която се провежда през почивните дни, участват 150 младежи и 85 девойки от 26 страни.

Заместник-кмет по "Спорт, младежки дейности и социална политика", Георги Титюков, лично награди победителя сред младежите в индивидуалните състезания, разказаха от Община Пловдив.

Бенджамин Натанзон вдигна гордо най-голямата награда, след като успя да срази своя съперник от Италия - Дарио Кавалиере. На трето място останаха  Дреоси Леонарди от Италия и Деъри Уилям от Великобритания, които бяха наградени от президента на Българската федерация по фехтовка Величка Христева.

"Фехтовката е един от най-интересните спортове. Той учи на самоконтрол и концентрация. Радвам се да видя толкова млади хора, които да участват в този така оспорван турнир", заяви Георги Титюков.

В тазгодишното издание на "Аспарухов меч" за първи път участват и девойки.

Състезанието се провежда повече от 20 години и е кръг от Световната купа, организиран от Българската федерация по фехтовка с помощта на Министерството на младежта и спорта.

Турнирът продължава и днес в палата №2 на Международен панаир - Пловдив, с отборни състезания. Входът е свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама