Обновената автогара „Юг” в Бургас приема първите си пътници от догодина

13:00, 15 ное 15 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С вече новия си облик автогара „Юг” в Бургас ще приеме първите си пътници от началото на следващата година. Това съобщи за Topnovini.bg  ръководителят на проекта „Интегриран градски транспорт” Руска Бояджиева. В момента се извършват довършителни ремонтни дейности.

„Самата сграда на автогарата е готова, всичко там е изградено, доставено е вече и оборудването и в момента се мебелира”, уточни Руска Бояджиева.

По нейните думи, това, което остава да се приключи, е да се положи асфалт във вътрешните подходи към автогарата и да се довършат тротоарните пространства. Работи се още и по асфалтополагането на ул. "К. Фотинов", довършва се и Гаровият площад.

„Имам разумната увереност и вярвам, че към края на месец декември ще бъде завършен строителният процес . Оттам нататък предстои въвеждането на автогарата в експлоатация, като от януари 2016-та тя трябва да започне да функционира и да приема първите си пътници”, добави още Бояджиева.

Проектът за реконструкцията на автогара "Юг" и района около нея стартира през 2014 година, а общата му стойност е 5 715 405 лв. без ДДС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама