Спасиха "пострадал" при катастрофа във Варна (снимки)

14:26, 15 ное 15 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Демонстрация по спасяване на пострадал при катастрофа се проведе пред Катедралния храм "Свето Успение Богородично“ във Варна. С инициативата бе отбелязан Световния ден на възпоменание на жертвите на пътнотранспортните произшествия. Полицаи и пожарникари измъкнаха мъж от катастрофирал автомобил, след което той бе пренесен до линейка. Акцията се реализира съвместно между Община Варна, Областна дирекция на МВР и Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

"Световният ден за за възпоменаване на жертвите при пътнотранспортни произшествия е само малка част от веригата, която се опитваме да променим. Тази година за съжаление жертвите по пътищата в нашата страна драстично се увеличиха. Не само днес, а всеки ден трябва да осъзнаваме, че човек е потенциална жертва на ПТП и да се стараем да опазим децата си и другите около нас", апелира народният представител от ПП ГЕРБ Нели Петрова, която присъства на демонстрация. Преди няколко години народният представител изгуби дъщеря си - Лора Казанлева, която бе блъсната на пешеходна пътека.

Точно в 12:00 часа светлинната и звукова сигнализация на всички патрулни автомобили на Областна дирекция на МВР във Варна бяха включени. Служителите на реда, които патрулират по улиците на града, отдадоха своята почит към паметта на жертвите на пътнотранспортните произшествия и съпричастността си към техните близки. 

С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на ноември е обявена за Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия. На този ден в редица страни по света се отдава почит и внимание към загиналите и пострадалите от пътно-транспортни произшествия.  За първи път този ден е отбелязан през 1993 г. в Обединеното кралство, а организацията "Мир на пътя” поставя началото на традицията. Тази година календарният ден за възпоменание на жертвите е 15 ноември (неделя). 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама